Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Identifikation af damp-foto

af KimC, 4/2 2011, 02:25 (4832 dage siden) @ Steff

Kan nogen identifisere den "brolignende dims" foran lokomotivet. Det kunne måske give lidt om stedet og sammen med Georg Schmidts informationer om stationering, muligvis en nærmere tidsangivelse?

Den brokonstruktion har også irriteret mig, for den står i en vinkel så det de rløber oppe på den må krydse banen, og alligevel ser det ikke ud til at den er høj nok til at togene kan komme under.

Et gæt kunne være at den står på Sønderborg godsbanegård, den lave del af stationen og at brobuerne er fra Kong Chr X's bro. Buerne kunne godt passe, og der er en høj flagstang på broen omtrent der hvor man kan ane et flag bag maskinen. Men der er noget med tingenes placering i forhold til hinanden der ikke passer, men muligvis kan sporene være blevet flyttet i tidens løb. Også bygingerne i baggrunden passer ikke helt. Der blev senere bygget en godsekspeditionsbygning som ville have spærret det udsyn.

En gang i næste uge kommer jeg forbi der, jeg laver en udskrift af biledet og ser om der kan tages et tilsvarende nu. Godsbygningen, sporene og D maskinen er væk, nu ligger der et universitet, men arealets kote er der ikke ændret på i det område der kommer på tale.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak