Hus nr. 1a, Godthaabsvej / Grøndal. -- April 2016.

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, onsdag 26. maj, 2021, 10:33 (29 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Hvis der har været en stationsmesterbolig ved Fuglebakken station, vil jeg formode, at den lå ved Solsortvej eller Ternevej. Tjenesteboliger ved ny Nørrebro/Lersøen station er jeg aldrig stødt på, men der har personalet kunne leje sig ind billigt privat i modsætning til ved Godthåbsvej og måske Fuglebakken, som var kvarterer for de mere velbeslåede, hvorfor DSB stillede bolig til rådighed. Ved Lyngbyvej station var det fra ældre tid (1860'erne) nogle ledvogterhuse, som dog (ligesom huset ved Rovsinggade/Lersøen (1.)) næppe har været brugbare som stationsmesterbolig.

--------------------------

Hej Morten.

" (ligesom huset ved Rovsinggade/Lersøen (1.) " Hvilket hus ? Hvor lå det ? Er det det, jeg tænker på ? Som jeg husker det fra dengang (det hus jeg nævner) måtte det kunne ses fra perronen på Bispebjerg, over godssporene mod Mjølnerparken, måske mod noget, der på mit KRAK-kort betegnes som Den grønne Park.

Erik V.
evp.dk
.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Renovering af DSB MR-tog i Tyskland 1995-98
Renovering af DSB MR-tog i Tyskland 1995-98

I perioden 1995-98 blev DSB´s MR-tog renoveret af Partner für Fahrzeug-Ausstattung (PFA) beliggende i Weiden i det nordøstlige Bayern i Tyskland. Værkmester i DSB Hans Werner Hansen fortæller her historien om sine to år i Bayern.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen