Ny billedbestemmelse

af Bent Hansen, 20/10 2021, 11:32 (919 dage siden)

Hej igen.

Det billede har hos mig teksten: Museum Sønderjyllands Mediearkiv B4695. Krigsfanger udfører vejbyggeri under 1. Verdenskrig. Postkort.

Billedet kan være fra lokaliteter lige fra Flandern til Letland, og en soldat fra Nordslesvig har sendt det hjem til familien, eller aldrig fået kortet sendt og selv hjembragt kortet, som så efter en oprydning er havnet på arkivet efter mange år i en kasse. Havde kortet været sendt, havde arkivet givetvis refereret fra teksten. Det tyske feltpostvæsen brugte sjældent frimærker eller oplysende stedsstempler.

Jeg har svært ved ikke at se broen som noget med jernbane. Men fører jernbanen over broen eller under? En midlertidig feltbane er der nok næppe tale om. Man anvendte her ofte samlesæt til byggeriet. Dette her ser permanent ud.

Genkender du broen fra Nordslesvig? Eller kan du se noget, jeg ikke kan se?

[image]

Mvh. BH.

låst
2199 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne

De jydske Skærvefabrikker
De jydske Skærvefabrikker

De jydske Skærvefabrikker var en af Jyllands største producenter af sten og grus til især Statsbanernes mange anlægsarbejder i 1930´erne. Ved Balle på Djursland blev der etableret sidespor til Ebeltoftbanen, og opført adskillige skærveværker med tilhørende smalsporsbaner.

Læs mere

Jernbanebøger

Nærumbanen 1900-2000

Nærumbanen 1900-2000. Pris 300 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak