Sted og sporvidder?

af Bent Hansen, 7/6 2023, 17:01 (324 dage siden)

Hej.

Hvor er dette billede taget? Er det Ørstedsparken til venstre og husene på Nørre Voldgade til højre? I så fald er vi ved anlæg af Boulevardbanen omkring 1914 for entreprenørerne Sørensen & Bach.

Lokomotivet kan jeg ikke klare, selv, om jeg har yderligere to billeder af det ved samme arbejde. På det ene ses det dog på entreprenørerne Werner & Winkels entreprise mellem Vesterbro og sydlige tunnelindkørsel.

Ud over, at lokomotivet er mig ukendt, har jeg ondt ved at bestemme sporvidderne på billedet.

Jeg kan oplyse, at Werner & Winkel havde indsat 750 mm, 785 mm og 1435 mm materiel, og Sørensen & Bach benyttede 785 mm og 900 mm materiel.

Den ukendte maskine ligner en 900 mm udgave fra Henschel, og den ligner ikke en 785 mm maskine fra Henschel og slet ikke den kendte 785 mm maskine fra Sørensen & Bach. Werner & Winkels materiel var fra Krauss, og vi ser her ikke Kraussere.

[image]

Foto: kbhbilleder.dk/kbh-museum/83079. Gengivet med tilladelse.

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Knutzens personvogne
Knutzens personvogne

Lars Christensen har skrevet et fyldigt forord til en artikel om DSBs personvogne skrevet af daværende generaldirektør for DSB Peter Knutzen og bragt i Vingehjulet nr. 1/1943. Artiklen er forsynet med billeder fra Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak