Avatar

Sporplan Han(d)bjerg station 1923 - uden sporplan

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 28/6 2013, 09:52 (3955 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Det på én gang irriterende og spændende ved Landsarkivet for Nørrejylland i Viborg er, at man ikke/kun i begrænset omfang kan bruge registraturen til at lede efter bestemte stationer. Dels er registraturen ikke fyldestgørende dels er der ofte noget andet/mere i de enkelte arkivæsker.

Så hvis man vil vide noget om f.eks. Hanbjerg / Handbjerg, må man rode tusindvis af arkivæsker igennem. Og da man højest kan bestille 15 æsker pr. gang (dvs. pr. dag), vil det, hvis man aflægger arkivet besøg 5 dage om ugen, tage 29-30 uger at gennemgå samtlige de 2.178 arkivæsker, som banetjenesten i 2. og 3. distrikt har afleveret.

En sådan øvelse er jeg i gang med. Jeg nøjes dog med 15 kasser hver anden eller tredje uge og leder efter oplysninger om Støvring station, om hvilken der gerne skulle udkomme en bog i 2019 i forbindelse med strækningens 150 års jubilæum.

Når jeg sidder og roder i kasserne, dukker der mange andre spændende og tidsrøvende sager op - f.eks. sager om havnebaner eller sidespor på fri bane (i går fik jeg f.eks. Gedhus "i hus"). Men der dukker også mere - for mig - perifere emner/sager op, som jeg ved interesserer nogle af mine lidelsesfæller.

Og hvad er så budskabet i al denne ordskvalder? Jo: Kære Thomas Rithmester. Bag nedenstående link gemmer sig den afbildede kasse og den - selv om hverken link eller kasse vidner derom - indeholder en meget fin sporplan over Hanbjerg station 1923. Jeg har ikke affotograferet den, for hvis jeg skulle affotografere alt, hvad der interesserer mine lidelsesfæller, kunne jeg få nok at se til. Men nu har jeg da sparet dig for at rode 2.178 kasser igennem(!)

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]
Link til TTDSB-100A BB-700


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak