Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Banedanmark og Offentlighedsloven - I (Jernbanen i dag)

af gaest, 13/2 2016, 08:42 (2997 dage siden) @ gæst

Det er fuldstændig forrykt. Tænk at vi skatteydere skal betale for at medarbejdere i stat og kommuner sidder og håndplukker enkeltdokumenter og derefter, stadig i hånden, renser disse for personoplysninger fordi nogle ønsker at få kendskab til forhold de på ingen måde selv er involveret i. Man kunne se logikken, hvis det drejede sig om en sag, hvor man havde en direkte interesse, f eks en byggesag, men at kunne spørge om alt og få svar på alt og så endda indenfor en meget kort tid, er da det rene galimatias!

Nu færdes Thomas jo meget "på banen" (Læs: i sporet) så det kan forklare det store behov for at kende til toganmeldelser, også de aktuelle, som det ses af det oprindelige indlæg:

Andre tålmodige læsere i dette forum vil måske kunne huske, at det indtil videre er lykkedes, at få Banedanmark til at offentliggøre toganmeldelser for strækningen Randers-Lindholm med tilbagevirkende kraft - dog med den særlige variant, at Banedanmark mente, at man først ville offentliggøre toganmeldelserne, efter de var udløbet. Den sag vil jeg vende tilbage til på et senere tidspunkt, når der foreligger en afgørelse.

Konkurrencehensyn er hjst sansynligt ikke konkurrence mellem Hector, CFL og DBS. Det er snarere godskunderne der ikke bryder sig om at alle og enhver kan læse sig til at de nu har fået leveret råvarer i det og det omang. Derved kan deres konkurrenter følge med i produktionsplanlægningen. Det vil de sikkert gerne undgå. Det kan de undgå ved at få godset kørt pr lastbil. Er det det vi vil? Prøv lige at søge aktindsigt hos speditørerne, også selv om de kører på offentlig vej!

I et demokrati har vi visse rettigheder for at sikre en fornuftig administration i det offentlige, derfor har vi såleds også loven om aktindsigt, således at uhensigtsmæssige handlinger, nepotisme og andet misadministration fra det offentliges side kan blive gjort synligt.

Men at sætte hele maskineriet omkring aktindsigt i gang blot fordi man bare gerne vil vide det, eller vil vide hvad er kommer kørende på skinnerne, helst inden toget er afsendt (sikker meget nyttigt når man nu så gerne færedes i sporet for at tage billeder), eller er "nødt" til at vide det så man kan sætte det rigtige tognummer bag på sine billeder, så mener jeg det er misbrug af ordningen om aktindsigt, og spild af offentlige penge.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak