Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Aarhus Letbane nu - fra SHS (Generelt)

af Anders D, 20/4 2016, 15:38 (2928 dage siden) @ Claus E. Hansen

Fin lille præsentation.
Måske det har været drøftet. Men det er ikke klart for mig, hvorvidt traditionel jernbanedrift stadig bliver mulig på de nuværende strækninger til Grenå og Odder, når strækningerne "udstyres som Letbane" som der står i Banedanmarks oversigtskort.

I høringssvar https://www.aarhus.dk/~/media/eDoc/C/1/2/C125711F0048D96EC12578840049AC77attach5.pdf, kan læses at "Grenå havn er grundlæggende positiv overfor et østjysk letbanesystem.
Havnen lægger vægt på, at der sikres lige og gode konkurrencemuligheder på infrastruktursiden, herunder specielt på gods på jernbane. Ser i den forbindelse positivt på, at kommuneplantillægget sikrer en udformning af letbanen, hvor der fortsat er mulighed for kørsel med godstog, og havnen forudsætter, at godstogsbetjeningen er i overensstemmelse
med de vilkår, som allerede gælder for godstransport på Grenaabanen.
I forlængelse heraf påpeger Grenaa Havn., at der fortsat kan være behov for transport af farligt gods på Grenaabanen til og fra havnen, herunder til en planlagt bioethanolfabrik, og opfordrer til, at det i kommuneplantillægget præciseres, at den nuværende status for kørsel med godstog, herunder kørsel med farligt gods i det østlige letbanespor på strækningen Århus H til Østbanetorvet opretholdes. Grenaa Havn ønsker på denne måde at tage højde for de vilkår for godstransport, som det fremtidige letbaneselskab skal overtage ved overdragelse af Grenaabanen".
Så langt så godt. Men er det stadig aktuelt ?
Banen indgår ikke i Signalprogrammet, så en evt. godskørsel; hvordan skal den foregå ? og efter hvilket regelsæt ?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak