Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Seat61-tog-video - 1. klasse i IC4 til grin (Jernbanen i dag)

af mss ⌂, 5/7 2012, 16:58 (4314 dage siden) @ PD Hansen

Helt korrekt.
Efter i 1990'erne faktisk at have oplevet en stor tilgang af passagerer både på Standard og Business (som det hed i IC dengang), har man gradvist forulempet folk væk igen med serviceforringelser og manglende rettidighed.
Det startede egentlig allerede da man i lyntog kostede Business-passagerer ind på 2.kl. pladserne i IC3-togene og kaldte dem for Business pladser. De rigtige Business pladser kom viste til at hedde Premium eller plus eller sådan noget.
Så kom passagerboomet efter K-Storebælt, der førte til kronisk overfyldte tog, da man samtidig med den voldsomme passagertilgang i større og større grad udrangerede aflastningsmateriel uden at købe lige så meget nyt.
Nu fortsætter det så for fuld drøn med IC4 konceptet der endelig vil skubbe de sidste 1.kl. rejsende tilbage i deres biler (og for nogles vedkommende fly). Folk der kører på 1./Business er også ret forskellige. Der er forretningsrejsende, statsansatte (ja, der er allerede i dag institutioner der sender deres ledere med toget), og folk der bare godt vil sidde i et komfortabelt og roligt miljø.

De ledelser DSB har haft i en del år efterhånden har ikke forstået en pind af kundementalitet. At indføre "Business" som koncept i 1990'erne var faktisk noget der virkede! Det nyere 1' (hvad laver den streg der?) fokuserer primært på hvilket (ligegyldigt) tilbehør man får på rejsen. Helst afleveret i en fart af en stakkels medarbejder der egentlig har andet at lave.
I princippet ville DSB helst placere alle side om side, ligegyldigt hvilken billet de har købt, og det viser hvor lidt forstand de har på kundepleje. I stedet for at lave mere specialiserede tog, gør de det hele til en grød, og det er ikke noget der trækker bilfolket over i togene, tværtimod.
Kære DSB: Det handler kun i ringe grad om kildevand, kaffe og aviser ad lib. (tilbehør) og langt mere om komfort og miljøer for enhver smag og pengepung.
Og så handler det om at indsætte nok tog, og i ordentlige længder, ikke hvor mange pladser man kan stopppe ind i dem, for at slippe for at køre med en fuld oprangering.

Så kom i gang: Flere tilbud! Her et eksempel på fremtidige produkter:

Standard (den helt almindelige plads)
Familie (legepladserne tilbage tak, ordentlig barnevognsopbevaring, pladsbilletkrav)
Hvile (Total ro, og pladsbilletkrav)
1.kl (for den der vil have større komfort og ro på rejsen)
Business og Business Premium (for forretningsrejsende, kupeer med borde! -premium med drikekvarer, snacks osv.)

Sæt i værk! ;-)

--
Mvh MSS
Min fotoside: http://mortenschmidt.piwigo.com/
Over 9000 fotos i over 200 albums


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak