Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Seat61-tog-video - 1. klasse i IC4 til grin (Jernbanen i dag)

af thomash, 6/7 2012, 11:42 (4313 dage siden) @ mss

Hej Thomas

Det er ikke i tidens ånd at afskaffe storrumsvogne, tværtimod: Publikumsundersøgelser i flere lande har entydigt bevist at storrumsvogne er de foretrukne. Dette skyldes f.eks. tryghedsfaktoren, og at det moderne menneske hellere vil "gemme" sig blandt mange mennesker, i stedet for at risikere at sidde tæt sammen i en kupé med mennesker man ikke bryder sig om. Flere pladser og nemmere adgang er også + faktorer ved storrumsvognene.

Så selvom jeg synes at man skulle genindføre kupéer i begrænset omfang (Business), ville jeg aldrig anbefale en total overgang til sidegangsvogne.

Hej Morten

Jeg tror du har misforstået lidt hvad jeg mener. :) Jeg taler ikke om at vi skal indføre sidegangsvogne med kupeer igen - men at man i de eksisterende storrumsvogne i f.eks MF, opdeler "rummet" med en eller 2 glasvægge så det virker som afdeliger.. På den måde vil man stadig sidde i enten 4 eller 6 4-mandsgrupper i sammen "kupe/afdeling", og det vil nedbringe den samlede støjmængde på togrejsen. :)

Nu ved jeg godt at billedet her, er IC4, men det er princippet i det.
http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus/Billedserier/20070625090439.htm?PagePos=6

Her er 4 stks. 4mands grupper, en glasdør og så kommer der flere sæder.. Fordelen er at man kan have samme antal sæder som i dag.

--
Mvh
Thomas
https://railphotos.eu
[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak