Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Y-tog for altid / Uerdingen forever ! (Generelt)

af Per Hauberg, 7/8 2012, 19:26 (4282 dage siden) @ Jens MO-Møller

Når vi er ved sprogbruget, synes jeg såsandelig heller ikke, ordet "blasfemi" har noget at gøre i denne sammenhæng.
Hvad jeg iøvrigt mente med tråden her, -udover at ville vise Jer mit seneste skud fra vores lokale bane, -og ikke mindst trådens overskrift var, at nogen et sted oppe i systemet burde være glade for, at Odderbanens værksted har haft evner og vilje til at vedligeholde "veteranerne" fra Uerdingen, thi ellers havde man haft (yderligere) et forklaringsproblem overfor brugerne af den lille bane, hvis skattepenge forsvinder på besynderlig vis. Man må formode, at amt/region har sat penge tilside til indkøb af nye tog, vel vidende, at årgang 1968 ikke holder evigt - og hvor ligger så de penge og skvulper rundt nu ?
Med de mange tilløb, der er taget til fornyelse. og de besynderlige påstande om misforståelser, de højere magter imellem ("der foreligger ikke nogen aftale om fællesdrift Or-Gr" - til trods for at køreplanen var trykt og publiceret), ser det jo netop ud til, at vi skal regne med y-togene en del år endnu - og så gudskelov for, at de k a n stå distancen. Jeg medgiver gerne, at hvis der skal være tale om at køre til 2016, ville det være på sin plads, både at sætte nye stole ind - og min kæphest: genetablere toiletterne. -Men de gamle togs køreegenskaber, efter de er kommet til at køre på et anstændigt spor, kan selv ikke en Fysicus Anonymus med rette sætte en finger på.
Med tanke på Odderbanen i sidste halvdel af halvfemserne, fristes jeg også til at hævde, at det eneste, man ikke skulle have moderniseret, er den overordnede tilknytning. Havde der i dag været en handle- og slagkraftig lokal ledelse, som der var, da banen for 15-16 år siden blev reddet fra den visse død og ledbussernes totale overtagelse af Hadsherred, havde både sammenlægning - og måske ligefrem også materielfornyelse såmænd nok været trumfet igennem.

Men der kører tog hver halve time frem og tilbage til Aarhus - tog til tiden.
-Og tak for det, til de mennesker, som sørgede for, det blev sådan !

Per


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak