Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ren blasfemi (Generelt)

af Fysikeren, 8/8 2012, 01:19 (4282 dage siden) @ Jens MO-Møller

Hvor har du dog ret i, at alt har en ende, men lad det ske langsomt og gnidningsfrit og uden den "pendlerhysteriske" nedrakning af ældre materiel, som i årtier har gjort god fyldest.

Med den logik kunne vi stadig køre rundt i gamle to-akslede kupévogne. De gjorde da i hvert fald tjeneste i mange år, og var sidste nye skrig da de blev leveret.

Med den tankegang så vil jernbanerne jo tabe endnu mere i forhold til bil eller fly. Jo trods alt pga. moderne højhastighedstog ikke kupévogne og damp med 40 km/t at flyene har tabt markedsandele mange steder. Banerne skal følge med tiden, ellers taber de til konkurrenterne! Man skal dog ikke glemme historien, derfor vigtigt at bevare kulturen; af samme grund er jeg medlem af DJK, og nyder da hyggens skyld at se lidt damp i ny og næ :)

Men når jeg skal ud på en længere tur nyder jeg nu lidt mere moderne materiel der ikke ryster alt for meget, ligger dejligt roligt i sporet :)

De evigt krævende pendlere bliver aldrig tilfredse; for dem er blot to minutter nærmest en kamp på liv eller død om at komme først til destinationen og blot en lille forsinkelse opleves af dem som en krænkelse af deres menneskerettigheder!

Om end kortere rejsetid også kan medføre en effektiv materieludnyttelse. Hvis København - Aalborg kortes ned til tre timer, så kan timedrift opretholdes med otte togstammer i drift.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB ME1513Billige jernbane T-shirts

ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak