Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Lemvigbanen vil køre uden om Lemvig (Generelt)

af Fysikeren, 15/12 2014, 13:30 (3420 dage siden) @ Ove

Når man er lokalkendt som jeg, eller for den sags skyld har kikket på et luftfoto kan det godt undre en at de ikke har gjort det for MANGE år siden. Det er stadig relativt nemt (relativt ok? ;-) ) da det bliver over bar mark stort set, altsåder er ingen landslabsmæssige forhindringer. Banen var oprindelig to separate baner, VLJ og LTJ, og det er forklaringen på hvorfor den er bygget som den er men det forklarer ikke hvorfor det shuntspor ikke er lavet for mange år siden men banen har selvfølgelig kørt økonomisk anstrengt hvilket også tydeligt kan ses på deres materielanskaffelser gennem tiderne.

Kunne egentlig være sjovt at se, hvad prisen på en bane fra Lemvig til Struer ville koste på bekostning af banen mod Vemb. Den ville vel i højere grad forbinde banens opland med Struer, Holstebro og Herning, samtidigt med at godstog kunne køre mere direkte. Samtidigt bliver strækningen kortere med lavere vedligehold.

Det er dog næppe ret realistisk med en sådan bane ;-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB MY1151
Ringsted i snestorm
Ringsted i snestorm

Webmaster Tommy Nilsson var den 28. december 2001 i Ringsted midt i en snestorm. Det kom der denne fotoreportage ud af. Det lykkedes at holde kameraet nogenlunde fri for sne selv om sneen væltede ned.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak