Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Har modtaget udkast til k16 (Jernbanen i dag)

af Ove Nygaard, 4/8 2015, 09:29 (3188 dage siden) @ 8x

Interessant at regionaltoget fra Aarhus skal stoppe i Viby J. Jeg bor ikke langt fra stationen og observerer meget få på/afstigninger dagligt.
Hvad kan være begrundelse for at stoppe her? Stationen ligger i øvrigt kun 2 km fra Aarhus H. :-)

Mon ikke årsagen til, at Esbjerg-togene standser i Viby Jylland har noget at gøre med, at strækningen Aarhus-Odder bliver lukket i ca. et år i forbindelse med ombygning til Letbane, hvilket fremgår af denne artikel fra Aarhus Stiftstidende:
http://stiften.dk/aarhus/naerbane-lukker-og-slukker

Når du bor tæt på Viby J station, kan du heller ikke undgå at have bemærket den kæmpe udvikling, der er sket i området i de senere år, bl. a. etablering af Aarhus Købmandsskole m. fl. uddannelsesinstitutioner og en række kontorer, som alle giver grundlag for et stort passagerpotentiale, så det er naturligt, at også regionaltogene til/fra Esbjerg - i lighed med regionaltogene til/fra Midtbanen - stopper her.
Udover det nævnte med lukningen af strækningen til/fra Odder i f m ombygning til Letbane, giver et stop i Viby J også efter dennes etablering en naturlig omstigningsstation til/fra Odder.
I virkeligheden burde enten lyntogene eller Ic-togene, eller begge togsystemer, have standssningssted i Viby J, Aarhus's "pendent til Høje Taastrup", men her skal jeg nok sige "duk og væk".:-D

Bedste K 16-hilsener

Ove af Erritsø


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRailIndsend billederSvenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak