Læsning af sættevogne - en gammel sag fra Norge (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂ @, Vejen, onsdag 09. januar, 2019, 21:32 (284 dage siden) @ Svend

Gad vide hvor meget myndighederne og jernbanevirksomhederne rundt omkring i verden udveksler viden og erfaring?
Her er en lignende sag fra Norge fra 2006

https://www.aibn.no/ingedal-st-oestfoldbanen-21-06-06-pdf?pid=Native-ContentFile-File&a...

Læs hele teksten!

Hmm - man sidder mere og mere tilbage med det indtryk, at sikkerhed at bestemt ikke første prioritet når det drejer sig om lommevogne og deres låse systemer.

I dokumentet står der direkte, at den Norske Havarikommission har fået kendskab til flere episoder, hvor lasten har forskubbet sig under transport på en lommevogn. Det er samtidig et kendt problem, at låsen ikke altid er i orden, den mangler f.eks. smøring og det samtidig med, at der anvendes salt (!) for at optø en frosset lås !!!!

Jeg nægter simpelthen at tro, at de jernbaneselskaber der anvender lommevogne, ikke er vidende om problemet med låsen og at man derfor med åbne øjne har transporteret gods rundt på jernbanenettet, det ikke har været forsvarlig fastgjort - og det er så gået godt indtil i onsdags.

Samtidig stoler myndighederne nok lidt for meget på egenkontrol og godkendte sikkerhedsprocedurer, som nok på papiret ser fine ud, men som åbenbart ikke er så nemme at leve op til i den virkelige verden. Der trænger nok lidt en noget tættere opfølgning fra myndighedernes side.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen