Ingen planer om at udbygge enkeltsporet flaskehals i Køge (Generelt)

af ulca, lørdag 02. februar, 2019, 10:12 (260 dage siden)

I følge en artikel fra ing.dk (link længere nede) mener Køge Kommunen at den enkeltsporede strækning fra Køge station til forgreningen mellem den nordlige del af Lille Syd (som Lokaltog skal overtage driften af) og forbindelsen til den nye Køge Nord kan blive en flaskehals. Efter alt at dømme bliver der 8 tog pr. time, dvs. omkring 15 minutter mellem hvert tog, og det er dette som den lokale kommune mener kan resultere i en flaskehals. Og Region Sjælland deler denne bekymring.

Transportministeren anerkender at der kan opstå en flaskehals, men henviser til at det nye signalsystem (ERTMS) skulle kunne afhjælpe problemet. Men foreløbigt ser det ikke ud til at der skal kunne håndteres mere end 4 tog pr. time, før tidligst 2021. Så derfor er der heller ikke iværksat en undersøgelse af prisen for etablering af et ekstra spor.

Link til artikel: https://ing.dk/artikel/ingen-planer-at-udbygge-enkelt-sporet-flaskehals-koege-223654


Hele emnet:

 RSS Feed af emneBilleder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen