Afskedstur for S 736 på Kystbanen Varför avskedstur?? (Generelt)

af Togbus, Foldingbro, tirsdag 13. august, 2019, 12:27 (68 dage siden) @ steenth

Det vil de meget gerne være. Pt. venter en række museer på at blive statsanerkendt, men der bøvl med finansiering af området, hvor der skal tages nogle hårde beslutninger.

Formentlig/muligvis. Det kommer vel helt an på hvilken kasse snablen kan stikkes ned i og under hvilke vilkår. Du har fuldstændig ret i at blive "statsanerkendt" er det samme som at havne i en pulje som alle museer flokkes om og "den enes brød er den andens død". Tilskud ifbm nye "statsanerkendenser" vil nok i almindelig forstand skulle findes "indenfor rammen" og sålænge effektiviseringskravene i F-lov findes (2 % pr år) er det en stadig tyndere kop te.

Det var mest fundering om magistrene i Odense er underlagt museumslovgivningen som påstået af "RasmusD" mfl eller blot følger den når museet lyster, hvilket jo nok er tilfældet.

Man skal tilbage til bemærkningerne til lovforslag til museumslov i 2001 for at finde lidt om status: "Som eksempler på museer, der ikke er reguleret i henhold til museumsloven kan bl.a. nævnes statslige museer under andre ministeriers ressort som Medicinsk-Historisk Museum (Undervisningsministeriet), Post og Tele Museum i Danmark og Danmarks Jernbanemuseum (Trafikministeriet). Under Kulturministeriet findes endvidere Det danske Filmmuseum, som er omfattet af filmloven. ". Den ivrige retsarkæolog kan muligvis finde nyere.

--
- busser når det er billigst


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen