Arriva DK i problemer på alle fronter (Generelt)

af Niels Jensen, torsdag 05. december, 2019, 18:44 (492 dage siden) @ Frank Poulsen

Hvad er Arriva Tog A/S værd?
Svar: 1 DKK.
Selskabet har ingen værdi hvis det ikke har kørselskontrakt med den danske stat.
Eneste værdi i selskabet er det rullende materiel, som ultimo 2018 - altså den 31. december var bogført til 586,5 mio DKK.
Regnskabsåret 2018 gav et endeligt resultat på minus 15,1 mio. kr. efter finansielle omkostninger på 38 mio DKK - driften gav ca. 15 mio. DKK i overskud. I maj i år forventede ledelsen en forbedring på 35 mio. kr. - altså et forventet underskud på 3 mio. kr. for indeværende år. Det bliver øjensynligt noget større.
Selskabet forventer at installationen af ERMTS er afsluttet i år. Men - venner - de mange aflysninger pt koster bøder....
Pr. 1. januar 2019 var egenkapitalen på 88,9 mio. DKK. Der var i 2018 i snit 349 medarbejdere.
Jeg skriver, at værdien er 1 DKK. Hvorfor?
Hvis I ser på 2018-regnskabet, som I alle kan se hos Erhvervsstyrelsen - søg på CVR registret - og skriv ARRIVA Tog i søgefeltet - så kommer det op.
Det eneste af værdi i selskabet er det rullende materiel, der er bogført til de 586,5 mio. kr. Det er den bogførte værdi. Men hvad hvis det skal sælges? Hvad tror du køber vil betale for det? Og hvem er køber? Problemet er, at hvis der ikke er en køber - så har materiellet en negativ værdi - så skal det vedligeholdes mens det står stille. Det ved en eventuel køber.
I øvrigt er ARRIVA UK og ARRIVA Danmark sat til salg af ejeren Deutsche Bahn - og de taler også om børsnotering eller en kapitalfond.
Jeg kan huske, at for den del år siden førte den daværende DB generaldirektør sig frem med salg af aktier i DB AG koncernen til kinesiske interesser. Det var kineserne for kloge til - og DB bossen røg ud...
Der er en grund til at det nye elektriske passagertogsmateriel til DSB skal ejes af den danske stat - så når DSB taber næste udbud - så går materiellet bare videre til den vindende operatør.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

3 flyttefirma tilbud

DSB MO1829

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen