Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

S-tog dagstimer Linje E forlænget til Birkerød (Generelt)

af Niels Bak, 21/9 2020, 21:15 (1327 dage siden) @ KKLD

På baggrund af denne rapports forslag kom jeg på et spørgsmål: http://polweb.nethotel.dk/Produkt/PolWeb/Sog/ShowFile.asp?p=furesoe07&ID=69176

Hvordan kan det være at man ikke forlænger S-togs linje E til Birkerød og til gengæld gør Linje A gennemkørende (ingen stop) i Holte?

Så vidt jeg kan se så er der lige mange passagerer i Holte (12 tog i timen) og Birkerød (6 tog i timen). Her kunne man vel tænke at Birkerød ville få endnu flere passagerer? Et alternativ er at forlænge linje E til Birkerød og beholde stoppet i Holte.

Et kvalificeret gæt er at 90 % af passagererne fra Holte i dag bruger linje A. Linje E kører ganske kort efter, for ikke at blive indhentet af den efterfølgende linje A, mens den stopper på alle de mindre mellemliggende stationer indtil Hellerup, og er altså noget længere om turen. Kun folk som skal til en af disse og så de få, som er kommet for sent til linje A, bruger linje E fra Holte. For de fleste passagerer er 6 eller 12 tog i det mønster rystende ligegyldigt.

Og det er netop ikke et argument for at lade den ene linje skippe Holte. For sådan vil det være for enhver endestation for en stoptogslinje, som også betjenes af en ekspreslinje - også Birkerød, hvis endestationen var dér i stedet.

Derudover er der ikke rigtig plads i køreplanen til at lægge endnu en station ind, hvor kun det langsomme tog skal stoppe, uden at det blot fører til, at man må sætte hastigheden ned for det efterfølgende hurtige tog, hvis ikke køreplanen skal vælte ved den mindste forsinkelse. Så kan man, som du skriver, vælge at lade begge tog blive ved med at standse i Holte, men blot forlænge linje E til Birkerød. Med det resultat at både Holte og Birkerød nu har to linjer, hvor alle tager den hurtige, som kører lige før den langsomme. De eneste, som får noget gavn af det, er de få passagerer, som skal fra Birkerød til en af de stationer, hvor kun linje E standser - og som i dag har et kort, 2-minutters skift i Holte...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak