Billund Lufthavn vil have togforbindelse til Aarhus (Generelt)

af andersj @, Aalborg, søndag 17. januar, 2021, 14:09 (47 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

"Tidligere argumenter viser, at togforbindelsen mellem Billund-Vejle ville påvirke togtrafikken mellem Struer/Holstebro-Vejle/København pga. banekonstruktionen i Grejsdalen, Vejle. De argumenter kan ikke længere bruges.

NIRAS har i samarbejde med Thales (der etablerer det kommende ERTMS-signalsystem) påvist, at Grejsdalen på ingen måde påvirker den eksisterende trafik, fordi togene kan køre konvojkørsel med det kommende signalsystem."

Endelig blev det nonsens modbevist. Der er ingen grund til at direkte lyve i kampen mod et projekt. Desuden har man alligevel skåret driften ind til timedrift mellem Vejle og Herning i hele driftsdøgnet.

Jeg kan også godt lide at de kritisere TERESA-modellen til beregning af samfundsøkonomien i et anlægs projekt. En model der dybest set er forældet eller i hvert fald for de fleste projekter ikke længere kan stå alene.

Forslaget om en bane der giver direkte togforbindelse til Aarhus er den eneste gangbare model, hvis der skal etableres jernbane til Billund Lufthavn. Så kan man lukke ruteflyvningen fra Aarhus Lufthavn, og spare omkostningerne til at drive det.
Det vil også give yderligere incitament til at bygge den nye bane Hovedgård-Hasselager, enten for at forkorte rejsetiden til lufthavnen eller give plads til togene på den gamle bane.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen