Billund Lufthavn vil have togforbindelse til Aarhus (Generelt)

af andersj @, Aalborg, søndag 17. januar, 2021, 23:30 (47 dage siden) @ Petteri


Aalborg Lufthavn er en stor indenrigs lufthavn under normale omstændigheder. De udenlandske ruter, som udgår fra Aalborg findes også i Billund, med få undtagelser. Jeg behøver naturligvis ikke forklare hvordan banen er bygget til/fra lufthavnen, men kan konstatere, at en bane fra Brønderslev og opad, havde formentlig givet et endnu større passagergrundlag. Der er jo ikke så langt fra JFK Arkaden til lufthavnen med bus.

En forlægning af den eksisterende bane blev undersøgt, men det blev vurderet at man ville tabe flere passagere på den længere rejsetid (Hjørring-Aalborg er en stor pendlerstrækning), end man ville vinde.

Banen i dens nuværende form er ikke bygget til at betjene aalborgensere - de er fortsat bedst tjent med busserne. Banen er bygget for at skabe et større opland til Aalborg Lufthavn, og det er også derfor at den udelukkende skal betjenes af fjerntog.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen