Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Togfonden DK og jernbane til Billund (Trafikpolitik)

af F.Elkjær, 11/11 2013, 16:55 (3821 dage siden) @ Poul Andersen

Oplægget fra Trafikstyrelsen giver 2 forslag til en baneforbindelse til Billund. Enten en traditionel jernbane fra Vejle via det eksisterende jernbanespor gennem Grejsdalen til Jelling og herfra i vestlig retning til Billund. Ca. 18-20 km. Alternativt er foreslået en "letbane" direkte udgående fra Vejle station parallelt med motortrafikvejen fra Vejle til Billund.
I Billund tænkes begge baneforslag at have station umiddelbart foran ankomstbygningen, ca. der hvor busserne idag afgår. En forlængelse "rundt om" landingsbanen til Legolands indgang er også medtænkt som en mulighed. Men det er rigtigt at lufthavn og Legoland ligger på hver sin side af landingsbanen i Billund.
Driftsmæssigt skal man huske på, at en lufthavn har fly der afgår/ankommer på alle tidspunkter af døgnet, så der kan ikke blive "døde" tidspunkter i trafikbetjeningen, hvis baneforbindelsen til Billund bliver en realitet.
Noget er så, at det i samme oplæg vurderes at en jernbane mellem Vejle og Billund med de idag kendte trafikmængder, ikke vurderes til at være rentabel. Men måske en politisk "kabale" kan få jernbanen til at blive virkelighed.

F.Elkjær


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak