Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Togfonden DK og jernbane til Billund (Trafikpolitik)

af F.Elkjær, 12/11 2013, 13:36 (3820 dage siden) @ BoergeOf61

Hvis man vælger at inddrage en jernbane til Billund i Togfondens plan for udvikling af jernbanerne i Jylland, bør der vel indtænkes, på hvilken måde man forestiller sig Billund blive banebetjent. Skal det ske udelukkende med tog mellem Vejle og Billund?, skal det være gennemgående tog fra Århus via Vejle til Billund? Eller er det tog sydfra (Odense?) som via Vejle ender i Billund.
Lufttrafikken har efter min overbevisning stadig en fremtid. Tag f.eks. Billund lufthavn, hvor kun en mindre del af trafikken er indenrigs til København. Den vil nok blive mindre med en gennemført timemodel. Men udenrigstrafikken fra Billund vil fortsat have sin berettigelse, så længe vi lever i en globaliseret verden, hvor vi handler med hinanden på tværs af grænser, holder ferier rundt om i hele verden og i det hele taget rejser meget.
Men Billund lufthavn er i modsætning til Aalborg Lufthavn, beliggende langt væk fra eksisterende jernbaner, placeret sådan at rejsende til lufthavnen kommer fra mange forskelige retninger. Uden at vide det præcist, gætter jeg på at lufthavnen ved Aalborg får den største del af sine rejsende fra netop Aalborg. Samtidig med at lufthavnen ligger meget tættere på eksisterende jernbane.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak