Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Enhedslisten kræver stop i Ringsted og højere bro i Vejle (Trafikpolitik)

af Niels Bak, 13/11 2013, 12:31 (3820 dage siden) @ Svend

Både Enhedslisten og DF's krav lugter temmelig meget af "vi vil også have noget af æren".

Højden på Vejle Fjord broen kunne godt ligne et reelt problem, men det er åbenbart ikke voldsomt dyrt at løse.

Ringsted Station er man for tiden ved at opgradere, så tog kan køre igennem uden at sænke farten, og det giver jo altså god mening. I både debatten her og i Vejle virker det som om man fuldstændig har glemt, at de nuværende intercitytog jo fortsat vil køre en gang i timen og standse i disse byer. Dog med den tilføjelse, at de vil blive noget hurtigere over Fyn med opgraderinger/ny bane på Vestfyn, og altså vil tage noget, der ligner den tid, som lyntogene gør i dag - og som heller ikke stopper i Ringsted. Det er altså ikke fordi man får dårligere forbindelser. Forskellen er blot at man må se misundeligt på, at de endnu hurtigere Superlyntog (skrækkeligt navn) kører igennem...

Når det gælder DF's krav om en bane til Billund, så er det muligvis den eneste måde at få politisk opbakning til den på, men jeg vil nødig se den være med til at vælte finansieringen i hele projektet.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Skagensbanen 1890 - 1965
Skagensbanen 1890 - 1965

I 1965 kunne Skagensbanen fejre 75 års jubilæum og i den anledning udgav Jernbane-historisk Selskab dette hæfte. Heri fortælles grundigt om Skagensbanens første 75 år, hvor banen bl.a. blev ombygget fra smalspor til normalspor. Hæftet er på 64 sider og ændret til pdf-format.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak