Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Angående Argentina - Salta (Generelt)

af Hans T. Møller, Risskov, 9/2 2015, 22:10 (3364 dage siden) @ Hans T. Møller

Fino - tak for tilbagemeldingerne. Vi fortsætter omkring 250 km op langs Andesbjergenes østside til Salta. Nu er vi i det nordøstligste Argentina. Her er klimaet subtropisk, og man kan dyrke både sukkerrør og tobak heroppe. Metersporet er enerådende på disse kanter.

Jeg besøger først og fremmest Salta for at tage en tur med turisttoget ”El tren a las Nubes” - ”Toget til skyerne” - men her kører også et lille moderne lokaltog, og lad os tage det først.

SOFSE - Sociedad Operadora Ferroviaria Sociedad del Estado - er de nye argentinske statsbaner, oprettet i 2008. Selskabet driver blandt andet persontrafikken her fra Salta til byen General Güemes, knapt 40 km mod øst-nordøst.

Først et billede af køreplanen - to tog i hver retning på hverdage og et om lørdagen. SOFSEs motto ”Avanzando hacia la reactivación Ferroviaria Nacional” kan frit oversættes med: ”Vi arbejder for reaktivering af de nationale jernbaner”.

Jeg tog toget til Güemes og skød det næste billede under dets rangering. Bemærk de mange godsvogne. Det allestedsnærværende Belgrano Cargas har øjensynligt en del trafik her.

Til sidst et billede af perronhallen i Güemes. Skiltet foroven forbyder henstilling af damplokomotiver under perrontaget...

[image]

[image]

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Nørre Smedeby skærvefabrik A/S
Nørre Smedeby skærvefabrik A/S

Her er historien om aktieselskabet Stenbrud & Skærvefabrik Nørre Smedeby med firmaets aktiviteter i både Smedeby og Fladbjerg. Skærvefabrikken ejede gennem tiden adskillige både damp- og motorlokomotiver i såvel smalsporede som normalsporede udgaver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak