Fasiten - Larvik, måske 1953

af Niels Munch @, onsdag 13. januar, 2021, 10:25 (10 dage siden) @ Eyolf
redigeret af Niels Munch, onsdag 13. januar, 2021, 11:03

Kære Eyolf,

Mange tak for din indsats; så lykkedes det atter at stedbestemme et gammelt foto. Det er uomtvisteligt Larvik, og dit geniale luftfoto er "den rygende pistol":

[image]

Larvik 1955 (Vestfoldbanen). Public Domain.

Billedet lader sig pænt forstørre, og ude t.h. mellem en gruppe træer og stationsbygningen ses kiosk og flagstang, og på stationsterrænet findes indtil flere master for "tomtebelysning", også den, der ses bag vognen på startbilledet.

Til gengæld mener jeg fortsat, at vognen er en B65. Jeg har "pint" et udsnit:

[image]

..... hvor gitterværket på endeperronen ikke synes at svare til BFS65, ligesom der savnes frontlygter, der ellers burde kunne ses. Desuden synes trinene at være i en "trinkasse" og ikke åbne, traditionelle trinbrætter, som på BFS65 forende. Om det er en B65, kan det, som du nævner, være før elektrificeringen.

Spejdernes stævnedeltagelse m.v. er fortsat vor ledetråd m.h.t. tid, og *her* har jeg fundet nogle spejdere ved Frederikshavn Station, der er "på vej til sommerlejr på øen Ono ved Larvik og Lifjell, Norge", ca. 1957. Der er næppe tale om en Aalborg-trop, men DDS Sommerlejr kan have omfattet flere. Tidsbestemmelsen er dog ikke præcis nok "til vores brug".

PS: Odense Trop var i sommeren 1953 på Lifjell og Ono ved Larvik, kilde: http://www.jubi100.dk/bibliotek/SpejderneMagasin/1953-10-SM.pdf .


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen