Uidentificeret norsk jernbanestation (1 arkiv.dk foto)

af Niels Munch @, mandag 11. januar, 2021, 14:09 (16 dage siden)

Hej i Forum,

Dette er ikke en gætter, for jeg aner ikke selv et pløk om, hvor vi er, men en opgave i disciplinen fototydning, der jo er en yndet sport i Herreværelset:

[image]
Tre drenge spejderuniformer ved en kiosk eller lignende. To af dem sidder på en bænk. Dateringsnote: Ca. 1950-1960. Fotograf: Ukendt. Aalborg Stadsarkiv - Nummer: B50053. Klik på billedet for opr. udgave.

Billedet findes tillige direkte på Aalborg Stadsarkiv, Billede B50053.

Foreløbig mener jeg, vi er i Norge, og at personvognen er en nærtrafikvogn af NSB B65-typen, hvoraf FDSB noget senere bragte nogle til Skælskør. Tagets udformning, endeperron i tremmer (i st.f. plade), vognnummer t.v. for vindue, vinduets udformning, trinbrætter af den lukkede "skuffetype" etc.

Kiosken er en mindre "Narvesen-Kiosk", hvor udformningen af vinduer samt de lodrette lister på brystningen synes at være en slags standard; selv opalglaskuplen ("vandtæt vaskehusarmatur") går igen på sådanne kiosker.

Nu kommer så lidt gætteri: Lysmasten bag vognen tyder på et stadion, en væddeløbsbane e.lign. Vognen er tilsyneladende uden slutsignal; måske trækkraften er kørt fra for omløb? En mindre endestation?

Endelig: I min uvidende optik kan spejderne være såvel norske som danske, der evt. har været på jamboree?

Så nu må de norgeskyndige på banen, og her tænkes på Eyolf og selvfølgelig andre.


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen