Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Mere mistillid til DSBs ledelse (Generelt)

af Gæst1, 17/8 2018, 09:30 (2082 dage siden) @ Jens Hansen

- er der ikke så mange usikkerheder omkring førerløse S-tog og f.eks. 120 km/t, så det hele kan være et cover up, for at få letbaneførere på S-banen (?)

Læg dertil at Banedanmarks kontrakt med Siemens om CBTC ikke giver mulighed for at der kan køre andre tog end Siemens tog, hvis man vil køre førerløst, så "man" (usikkert hvem det bliver), skal også lige frikøbe en stribe Siemens patenter, for at lave et udbud på nye tog...

Cover up - ja, det er efterhånden det eneste, der giver mening i dét projekt. Men om det er for at få Letbaneførere i S-togene, eller blot få alle beslutningstagere og aktører i Jernbanen til at fokusere på noget andet, end de store uafklarede punkter omkring Signalprogram, elektrificering og manglende politisk strategi for DSB skal jeg ikke kunne sige.

For nogle år siden undersøgte man iøvrigt gevinsten ved at udbyde driften af S-banen (med lokomotivførere), og her var potentialet som jeg husker det - omtrent det samme som potentialet ved at eksperimentere med førerløs drift.

Som en udenlandsk "ekspert" forklarede i korridoren til Dansk industris netop afholdte (og rigtig gode) "Roundtable diskussion om førerløse S-tog": "Hvorfor vil I risikere at ødelægge et utroligt velfungerende S-bane system?".


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak