Torsdagsgætter - Brammings "nye" 46-anlæg

af Søren Johannessen, 3/2 2017, 20:38 (2642 dage siden) @ Morten Flindt Larsen
redigeret af Søren Johannessen, 3/2 2017, 21:06

Hej Morten

De første 4 billeder er uomtvisteligt billeder fra sikringsanlægget.
Det første af dem viser et såkaldt "trækkebrædt", d v s en f eks krydsfinerplade med huller boret ud for alle klemmeplaceringer for de tilhørende relæer og komponenter. Herpå trækker man alle ledninger på forhånd og binder dem sammen med tråd, korter deres ender op, afisolerer og laver øjer. Derefter kan hele ledningsnettet frigøres og overflyttes for montage på selve relæstativet, hvor alle komponenter som f eks relæer er ophængt. Dette ses på billede 2.
Det 3. og 4. billede er meget interessante, for det viser faktisk det elektromekaniske centralapparat (set fra bagsiden) under opbygning fra bunden af (og ikke blot et ændringsarbejde), idet alle ledninger er trukket og næsten gjort klar til montage, mens alle søjlekontakter (de lodrette) og akselkontakter (de vandrette, fra håndtagene) hvorpå ledningerne senere skal monteres, endnu ikke er monteret. Nederst ses desuden alle de ledningsender der skal monteres på "mufferne", d v s kabelendemuffer, som er fagsprog for de klemmerækker, hvor kablerne til omverdenen, f eks signaler og sporskifter, er tilsluttet.
Billederne må formodes at være fra lige efter besættelsen, for var Bramming ikke en af de stationer der fik saboteret (sprængt) sit sikringsanlæg, og derfor fik et såkaldt 46-anlæg efter besættelsen?

Og det sidste billede har du ret i, kunne godt ligne en telefoncentral.

Spændende billeder for en gammel sikringsingeniør... ;-)

Mvh
Søren


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak