Avatar

Torsdagsgætter - Brammings "nye" 46-anlæg

af Morten Flindt Larsen, København K, 5/2 2017, 03:59 (2640 dage siden) @ Søren Johannessen

Kære Søren,

Det er fabelagtige informationer, du giver os. De vil i let tilpasset form i den kommende weekend blive overført til Danmarks Jernbanemuseums billedbase, hvorfra billederne som andet steds fortalt stammer. Det er dejligt, at du har givet dig tid til at skrive nogle så udførlige og "grydeklare" forklaringer på, hvad vi ser på billederne. Det kan kun en fagmand inden for området gøre, og jeg håber, at du vil bidrage igen, hvis (når) der dukker lignende, for de fleste mennesker "gådefulde" fotos op.

Der er nok omkring 15.000 negativer i den billedsamling fra Københavns Foto-Service, som museet er ved at scanne og registrere, og ud over en bogstavkode i fotonumrene, som angiver fotoåret, så foreligger der ikke fra KF-S' side oplysninger om, hvad billederne viser og hvor de er taget henne. Alts skal så at sige identificeres fra grunden. Dette er især en udfordring for registrator (mig), når det gælder de meget tekniske fotos. Billeder optaget i "fri natur" går det lettere med. Der foreligger naturligvis også papirkopier af nogle af billederne, men langt fra alle. Disse kopier ligger imidlertid spredt blandt mange andre papirbilleder og kan derfor ikke i første omgang anvendes ved identifikationen, uden at arbejdet bliver meget, meget tidskrævende. Derfor er dine flotte oplysninger guld værd. Normalt søger vi at begrænse informationsmængden for hvert enkelt billede. Det er jo ikke romanskriveri. Men nogle billeder - som disse her - kræver en mere udtømmende forklaring, for at man som lægmand har en chance for at forstå, hvad de viser.

Og det sjove er så, synes jeg, at selv om det umiddelbart er nogle lidt "tørre" fotos, jeg har lagt op her i tråden, så sætter det en lille kædereaktion i gang, hvor vi får lejlighed til at nyde nogle rigtig fine "naturbilleder" med tilknytning til de tekniske billeder. Det er herligt, når tingene på den måde går op i en højere enhed.

Endnu en gang STORT tak for dine informationer, og også til jer andre med de supplerende bemærkninger og fotos!


Mange gode hilsener
M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak