Hurra - I er blevet moderne, tillykke :-) (Generelt)

af ThomasTT, lørdag 09. marts, 2019, 16:15 (228 dage siden) @ Schienenwolf

Endelig sker det at flere får øjnene op for at kører med tog, særligt på ferie.

Vi har set Greta Thunbergs sættecet eksempel ved at rejse med tog fra Stockholm til Brusseles og Paris og retur med tog.

Nu skriver selv Politiken om dette nye fænomen:
https://politiken.dk/rejser/art7070381/»Vi-ser-konturerne-af-en-rejseadfærd-der-er-ved-...

Hurra for flere medpassagere og flere togforbindelser.
Tillykke I er blevet hip :-) - det har vi selvfølgelig vist I er hele tiden, men nu har andre også opdaget det.

(Det er altså ikke ment dårligt, det er en rigtig positiv udvikling)

Tværtimod, der står, at "antallet af flypassagerer sætter rekord år efter år". Det viser klart, at flere får øjnene op for at flyve. Antallet af togrejser kan sagtens gå frem jf. "kun et lille markedsryk", samtidig med at toget samlet set mister markedsandele. Det er logik i harehøjde, og når det så samtidigt er en talmæssigt u-underbygget artikel, hvor det med en løftet pegefinger gøres gældende, at man da sandelig skal skamme sig, hvis man flyver, så er der ingen grund til at tage påstanden seriøst. Det er muligt, at Politikens journalist ser nogle "konturer", men i og med at avisen ikke præsenterer os for nogle konkrete statistikker, så er det kun nogle fantasikonturer. Greta Thunberg (hvem hun så end er?) og Politiken kan sætte nok så mange eksempler og løfte nok så mange udskammende pegefingre, men når de ikke kan komme med valide tal til at underbygge deres påstande, så er det blot ligegyldige fake news. Det er flyvningen, som er moderne - antallet af flypassagerer sætter faktisk rekord år efter år. Det andet er ikke at være moderne; det er at være frelst. Men hvis de selv tror på det, så lad dem da endelig det.

Togets altovervejende rolle er at flytte folk fra Slagelse til København eller fra Vanløse til kgs nytorv, og det er derfor kun på perifære områder i konkurrence med luftfarten. På de områder er det dog ikke urealistisk at se et potentiale i lange togrejser, også selv om det ikke kan underbygges i tal endnu.

Der er en meget klar trend i retning af grøn transport, og luftfarten er årtier fra relle løsninger. Det er helt urealistisk at forestille sig, at der ikke af disse årsager vil ske et fravalg af flyrejser. Selvfølgelig vil der det. Spørgsmålet er hvor meget, hvor hurtigt og om det opvejes af lavere priser, men det vil stadig efterlade et marked for den, der fravælger flyet. Og der vil formentlig være en kraftig selvforstærkende effekt, hvis større interesse fører til bedre forbindelser. I dag er det fx helt håbløst at tage toget til London, men det behøver det jo ikke at være.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen