Afskedstur for S 736 på Kystbanen Varför avskedstur?? (Generelt)

af RasmusD, tirsdag 13. august, 2019, 00:33 (479 dage siden) @ OnkelJørn

Det er ikke en holdning. Det er sådan virkeligheden er. Man kunne ønske sig at det var anderledes, men det nytter ikke noget at harcelere over DJM’s beslutning og kloge sig over, hvad de burde gøre, hvis ikke man har forstået rammerne for hvad museumsdrift er.

Faktum er at S 736 er en registreret museumsgenstand, og derfor kan man ikke begynde at lave grundlæggende ændringer i dens konstruktion. Den skal bevares autentisk. Det er slet og ret et spørgsmål om jura.

Man bevarer ikke S 736 ved at bygge den om ud fra en romantisk ide om at holde den køreklar. Det er en historisk museumsgenstand, den skal bevares historisk. Sådan er det bare. Vil man lave det om, må man tage det op med kulturministeriet, slots- og kulturstyrelsen og folketinget.

Alternativt kunne man måske, hvis det er muligt at bygge en ny kedel efter traditionelle metoder, starte en indsamling til at finansiere den. Det er i hvert fald bedre brug af ens tid end at sidde her og brokke sig over at museet følger de regler, det skal følge.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Læs historien om:
Privat Banen Sønderjylland
Indsend billeder
Bogen om DSB litra E
Bogen om DSB litra E
I 2006 udgav Steffen Dresler bogen ´DSB litra E svensk- og danskbyggede eksprestogslokomotiver´. Med forfatterens velvilje er bogen digitaliseret og forsynet med en ekstra tegning. Her er hele historien om de smukke E-maskiner.


 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen