Ny bane: Ringsted-Korsør? (Generelt)

af infrafan, onsdag 01. juli, 2020, 13:56 (393 dage siden) @ Jens Hansen
redigeret af infrafan, onsdag 01. juli, 2020, 14:19

Jeg ved man er igang med hastighedsopgradering af Ringsted-Odense, men har der været snak om et alternativ med at lave ny bane udenom Sorø / Slagelse, for at komme omkring de lokale hastighedsbegrænsninger i Sorø og Slagelse? Denne bane kunne jo så bruges til en start af en evt. Kattegat forbindelse. Pris for de 45 km vil være ca. 5,8 mia. kr. inkl. tillæg hvis pris/km er samme som Ny Bane Vestfyn.
En ting det dog ikke vil løse, er som Lasse skriver - at godstog til/fra Femern der skal over Roskilde ikke er løst (niveaufrit). Dette kunne evt. løses med en østlig niveaufri udfletning hvor de to nye spor Ringsted-Kongsted Huse føres til Roskilde.

En hurtig ide, ala:
[image]

Alternativ med Kattegat forbindelsen tilføjet (og mulighed for Århus-Berlin):
[image]

PS: En ligende tanke med Ny bane Vestfyn og de ~500 mio. kr. en niveaufri udfletning koster: Måske kunne projektet sammenlægges med ny Lillebælt forbindelse, givet da den alligevel skal bygges på et tidspunkt, hvis trafikprognoserne passer.

Anyway, det er kun løse ideer fra en skrivebords-infrastruktur fan som ikke har en dyt erfaring med civil. :D


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Odsherreds Jernbane 1899 - 1949
Odsherreds Jernbane 1899 - 1949

Ved Odsherreds Jernbanes 50 års jubilæum i 1949 udgav banen dette jubilæumsskrift, der fortæller om banens forhistorie, bygning og drift fra åbningen i 1899 til 1949. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen