Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Letbanen i Lyngby (Generelt)

af andersj, Aalborg, 12/6 2021, 16:25 (905 dage siden) @ Chivas

Du må meget gerne redegøre for, hvordan jeg forvekslet infrastruktur med køretøjer.
Hvordan kan man tænke det ene uden også at tænke det andet?
Man bygger jo ikke skinnesystemer for at indsætte hjulbårne køretøjer der.
Det skal jo trods alt hænge sammen.

Men du bruget også argumentet med at hvis man bare indsatte elbusser så kunne man have gjort det for lang tid siden, men elbusser skal jo også bruge noget at køre på. Jeg er dog ikke klar over hvorvidt der på ruten indtil nu var dedikerede busbaner med prioritering i lyskrydsene.


Det er tillige en uflexibel og upraktisk løsning:
Midlertidige omlægninger af letbanens ruteføring og stoppesteder er håbløse.

Uflexibel er en bonus for kollektiv trafik, i den forstand at ruten bliver hvor den er. Busruter kan ændres fra en dag til en anden, hvilket kan have store konsekvenser for virksomheder og beboere langs ruten og dermed også påvirker hvor disse placerer sig. Typisk anlægger man jo også infrastrukturen først i forbindelse med byudvikling (veje/skinner/stationer) for derefter at bygge omkring disse.

Jeg ved ikke hvorfor man skulle omlægge letbanestrækninger midlertidigt? Flytning af ledninger under letbanestrækninger er jo noget af det der gør løsningen dyr, men som også betyder at man aldrig behøver at grave i tracéet.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Militære jernbane transporter i 1930erne
Militære jernbane transporter i 1930erne

Per Finsted fra Dansk Militærhistorisk Selskab (www.chakoten.dk) har skrevet en artikel om militære jernbanetransporter i 1930erne. Jernbanen.dk har leveret tegninger til artiklen og har som tak fået lov at bringe artiklen her.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak