Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB’s kommende nye tog - en trojansk hest mod højhastighed? (Generelt)

af Scharfenberg, 1/7 2021, 14:38 (1030 dage siden) @ Mads

I øvrigt er toget betydeligt smallere end samtlige eksisterende danske DSB tog, og jeg tror det bliver en skuffelse for mange når de oplever at de nye tog i praksis har dårligere siddekomfort end fx IC3 og IC4 som de skal erstatte. Det kunne også godt fortjene en kritik. Meget heldigt at deres promo video ikke viser 4 fuldvoksne ved siden af hinanden. Tja. Det skal nok give brok, hvis DSB påstår at det er "Intercity" og ikke bare et regionaltog. Men teknisk, operationelt og økonomisk på papiret nok et godt valg, de har bare glemt kundens komfort og sat ambitionen for maxhastigheden bagstræberisk lavt.

Vh Peter


Det er samme bredde som DD-vognene.

Ja, og Coradia Stream har ligeledes nogenlunde samme bredde som de nu hedengangne ICE-TD, som kun af en meget lille hård kerne blev betragtet som ukomfortable. Er glasset halvt tomt eller halvt fyldt? Bliver Coradia Stream begyndelsen på enden for jernbanen i DK, eller bliver det starten på en ny æra?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MY1132 1
Kulturbaner
Kulturbaner

Jernbaner blev i forrige århundredes begyndelse anvendt som egnsudviklingsstøtte til udkantsdanmark. Lars Christensen fortæller i denne artikel om begrebet kulturbaner med eksempler fra bl.a. Grindsted og Alhedebanen på den jyske alhede.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak