AM-stationer på enkeltsporede strækninger vest for Storebælt (Jernbanen i dag)

af Georg Schmidt @, tirsdag 25. oktober, 2011, 00:25 (3457 dage siden) @ Svend

Muligvis kan der være sket en sprogmæssig forveksling med begrebet "VM-stationer" (som jo af gode grunde kun findes/fandtes på dobbeltsporede strækninger), se
http://www.lundsten.dk/dk_signaling/sign_lex/lex/lex_v.htm

Lige netop,det er sådan set helt i orden at kalde VM-stationen for AM-station, men det var betegnelsen VM-station "der vandt" og jeg har faktisk aldrig hørt andet.
[image]

Her ses den gamle FC Skanderborg som det så ud sidst i 70'erne med Århus øverst til højre og Horsens nederst til venstre.
[image]

Et udsnit af Fapp Skanderborg hvor man ser Hylke VM-station med AM/VM-signalerne, Hylke fungerede nærmest som en slags station med AG-drift. Af øvrige VM-stationer var der Hasselager, Stilling og Tvingstrup. I Hovedgård er der stillet signal til rustkørsel gennem spor 3 for godstoger men ser der er kørt ud fra Skanderborg.Der ser jo noget anderledes ud i Hovedgård i dag.
[image]

Stilling VM-station hvor man ser signaler og betjeningsknapper. Ved kørsel f.eks ad venstre spor fra Skanderborg til Hørning bruger man for at komme igennem Stilling den gule signalknap VJ og den grønne togvejsknap i sporsignaturen og der kommer grønt i VI-signalet. Tilsvarende ned VU, den automatiske gennemkørselsdrift skal selvfølgelig være udkoblet.
Mvh
Georg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen