Avatar

Det billede er da ikke fra Randers!?

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 15/5 2014, 09:59 (3636 dage siden) @ H.W.Stückler

Det eneste sted i Rander området det eventuet kunne være er Bjerregrav og toget på billedet er så på vej nordpå. Jeg mener at der lige nord for sporet har været et hus, men kan ikke huske hvordan det så ud. Men om det så passer med bomanlægget må andre vide noget om

Husets arkitektur har ikke været repræsenteret på strækningen Randers-Aalborg.

Da man 1. juni 1956 var færdig med dobbeltsporet Randers-Aalborg var samtlige offentlige bevogtede overkørsler på den 32 km lange delstrækning Bjerregrav-Øster Doense blevet nedlagt og erstattet med vejover- eller underføringer.

Så enten er billedet fra Bjerregrav eller også er det fra Øster Doense eller nordligere. Men som sagt: Husets arkitektur har ikke været repræsenteret på strækningen Randers-Aalborg, så vi er ikke på strækningen Randers-Aalborg.

Hvis vi bevæger os syd for Randers, er nærmeste overkørsel i Stevnstrup og selv om jeg ikke har samme interesse for strækningen Aarhus-Randers som for Randers-Aalborg, er der trods alt tale om to strækninger, der er åbnet med kun 7 års mellemrum (1862 hhv 1869), og ledvogterhusarkitekturen afviger ikke væsentligt. Så jeg tror ikke, vi er på strækningen Aarhus-Randers.

Jeg tror stadig, vi skal til Kystbanen og det billede, der er vist, må da for pokker med stor sandsynlighed have været vist et andet sted?

Nedenfor udsnit af sporplan Bjerregrav 1916. Udover portørbolig 108a har der ikke været bygninger ved overkørslen. Eventuelt senere bygninger må i givet fald have haft en anden arkitektur end den, der er vist på billedet. Klik på billedet for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Jernbanehistorisk grundforskning - det nye sort

[image]
Udsnit af sporplan Bjerregrav 1916. Klik på billedet for højere opløsning. Arkiv: Landsarkivet for Nørrejylland TTDSB-100A BB-862/Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederBillige jernbane T-shirts

Jernbanebøger

Med gods på krogen - og andre jernbanemotiver IV

Med gods på krogen - og andre jernbanemotiver IV. Pris 290 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak