Jernbaneoverskæringer med manuelle bomme - opfølgning

af Niels Buch, 15/2 2016, 13:00 (2995 dage siden) @ Niels Buch

Hej igen

Først mange tak for mange gode indlæg og oplysninger her i forummet og via E-mail. Jeg tror man kan konkludere at der ikke har eksisteret overkørsler med manuelt betjente bomme og blinksignaler som vi kender dem i dag. Jeg mente at have set et billede i en af de første "På sporet af 198x" fra Ellidshøj, hvor der var begge dele, men der har formentlig været tale om at signalerne var sat op til det nye overkørselsanlæg men endnu ikke taget i brug.
Der er nok nogen her der har været forbi "Molli" og dermed også stationen i Heiligendamm, hvor der er et anlæg hvor "den fungerende" på stationen først tænder blink og klokker og derefter går ud på perronen og ruller bommene ned. Det var sådan et anlæg jeg havde håbet på også havde eksisteret i DK.

Og hvorfor spørger jeg så om dette? Jo, jeg syntes det kunne være interessant hvis en af vores veteranbaner kunne have et gammelt virksomt bomanlæg, for også at vise den del af jernbanens historie. Den nuværende færdselslov går i princippet ikke ud fra at der er blinklys i overkørsler idet man af færdselslovens §5 stk. 2 nr. 2 kan udlede at man skal standse alene hvis man ser at bommen er på vej ned. Desværre har jeg svært ved at se dette udført i praksis (fordi trafikanterne ikke længere er vant til den slags overkørsler) og vil personligt helt klart foretrække at der også var blinklys som en indledende advarsel om at nu går bommene ned.

Nu kunne man jo så spørge her i forummet om det at man lavede en overkørsel med "gamle bomme" og blinklys ville blive opfattet som noget man hellere ville have været fri for, da det ikke er historisk korrekt eller om man kunne acceptere det mod at man så faktisk også kunne vise denne historiske del af jernbanen på et levende museum, som veteranbanerne jo er?

Nogen vil sikkert spørge, hvorfor vi ikke kan have bomanlæg uden blinklys, for det har man jo lige syd for grænsen (f.eks. Niebüll), men her er det nok et spørgsmål om hvad folk har vænnet sig til i DK, og en sådan musealsk overkørsel vil være en "ener" i landet.

Hilsen
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak