Sporvogne i udlandet - en sommergætter ...

af Hans Peter Balle @, torsdag 08. august, 2019, 12:06 (302 dage siden) @ Lars Henning Jensen

Nu da sporvogne i udlandet er blevet sommerens emne og Lars Henning leder efter udfordringer, så prøver jeg lige med en lille sommergætter der bestemt har et historisk perspektiv.

Det første billede tog jeg i marts 2017. Som man kan se foregår der nogen udgravning og reparation men hensigten var ikke at gøre sporet driftsklart.

[image]

På det næste billede fra marts 2019, ligger den smukke sporudfletning isoleret, nærmest som et mindesmærke.

[image]

Hvordan en stump gamle sporvognsskinner kan blive et nationalt mindesmærke er måske lidt svært at forstå men der er en god forklaring. For godt 70 år siden foregik der en skelsættende begivenhed i nabolaget, der også betød at sporvognsdriften på denne strækning ophørte uplanlagt og pludseligt. Omtalte begivenhed blev starten på en særlig voldelig periode i landets historie der varede omkring en halv snes år. Idag er der fredeligt og selvom denne storby hverken har sporvogne eller en metro har den faktisk et godt kollektivt trafiksystem baseret på store ledbusser.

Spørgsmålet er hvor vi er henne? Vi er langt fra Berlin, Polen m.v.

De bedste sommer hilsener
Hans Peter


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen