Western Australia

af Jens Bruun-Petersen, 28/5 2023, 22:59 (336 dage siden) @ Niels Munch

"Pemberton Tramway" hedder det nuværende foretagende, fordi der køres med dieselhydrauliske motorvogne af egen konstruktion. Der køres med tog oprangeret af to enheder, og den forreste trækker med den bagerste som bivogn. Ved endestationen nær vandfaldet "Cascades" skifter de rolle.
[image]
[image]
Dagens tog med to enheder. Nr. 4 var bivogn, den forrestes nummer har jeg ikke lige ved hånden. Førerpladsen er vist ret enkel. Pemberton 19.november 2022 (JBP).

[image]
Kørslen endte ved denne bro - og vi kender ikke sporets tilstand på den anden side. Cascades, 19. november 2022 (JBP)

[image]
Broerne er ofte af en konstruktion som denne: Piller af træ med forstærkninger og overbygning af stål. Australsk tømmer må være skabt til stor holdbarhed i et barskt klima. Cascades, 19. november 2022 (JBP).

[image]
Niels Krøyer melder klar til afgang - og JK 57's udsendte vender tilbage til Pemberton (JBP).

[image]
Tidligere kørte veterantogene med V 1213 videre til Northcliffe, men det var vist længe siden. Sporet var eller godt nok på stationen - fjedrende hjertestykker og svært spor - men alt ryddet bortset resterne af en kran. Sporskifterne er spigret, og byen virkede meget stille....

Meddelelser på Pemberton Tramways hjemmeside fortæller, at trafikken ophørte pr. 23. februar 2023. De nærmere omstændigheder fremgik ikke.

Men flere oplevelser venter JK 57's udsendte medarbejdere!
Venlig hilsen
Jens


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak