Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Cyklister for nattog (Generelt)

af LasseG, 30/10 2014, 14:20 (3466 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

"Det passer i dag ikke særligt godt sammen primært fordi man mange steder ikke kan have cykler med (eksempelvis ICE)."

Ja, og TGV, Eurostar etc. Det er tog, der i vid udstrækning er til for og bruges af forretningsrejsende i stedet for fly, folk, der rejser uden ret meget bagage og sætter pris på en siddeplads. Det er den gamle historie med InterRail'erne om igen. De var også meget utilfredse med, at de skulle betale de dyre tillæg for benyttelsen af højklassetog og derfor - ligesom cyklisterne - måtte rejse med "bumletog". I nattogene kunne de så ganske pratisk stables som sardiner på dåse i liggevognene, for de fyldte med deres bagage for det meste ikke så meget som en cykelrejsende.

Det er vel ikke noget problem hvis man betaler for det? I Østrig er man efter kritik i gang med at ombygge Railjet så de kan medtager Cykler i begrænset omfang..

Jeg tror du glemmer at der i sommerperioden er stort pres på Cykelpladserne i mange lang distance tog, ikke nødvendigvis fordi der er så mange på cykelferie men fordi der er relativt få pladser.

Dybest set så betaler man jo med sin billet for den plads man optager i toget, hvis man betaler for den plads som cyklen optager så er det efter min mening blot dårligt købmandsskab ikke at have plads til denne kundegruppe. I Tyskland har man ombygget IC-vogne så der var flere pladser til cykler om sommeren end vinteren - ikke dårligt tænkt...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak