Opdatering af ERTMS har skabt ustabil togdrift i Nordjylland (Generelt)

af steenth, lørdag 14. december, 2019, 20:15 (38 dage siden) @ OnkelJørn

Ifølge et opslag på Facebook fra en BDK medarbejder er fejlen rettet, men den rettede software skal først godkendes hos Trafikstyrelsen hvilket kan tage op til halvanden måned.


Øh - trafikstyrelsen godkendte vel også den fejlbehæftede software version, som nu skal rettes. Man kan så spekulerer lidt over, hvilke kriterierer Trafikstyrelsen godkender softwaren efter - for fejlfri var den jo ikke, på trods af en godkendelse...


Selvom fejlen er rettet i software, kan der være en længere test og dokumentationsfase, som går forud før det kan blive afleveret til Trafikstyrelsen. Og selv med de bedste test af software, så finder man ikke fanget alle fejl. Der er fejl, som først viser sig, når det er i drift. Og Trafikstyrelsen skal kun påse, at man har gjort arbejdet godt nok.


Er der så overhovedet noget at bruge trafikstyrelsen til ?

Det stadig nogle skal holde aktørne i ørerne. Og de halvanden måned indtil godkendelse kan være nogen som gør dokumentationen klar, andre tjekker efter om det seer ok ud før trafikstyrelsen ser det. Og der er funktioner, som er blevet lagt ud til operatørerne, så trafikstyrelsen kun skal nøjes med kigge efter det, når de tjekker en operatør.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Orientekspressen
Orientekspressen
Pris 210,- kr.
 Læs mere 
Radiostyrede tog til Thisted
Radiostyrede tog til Thisted
I slutningen af 1980erne eksperimenterede DSB med radiostyring af tog og der blev bygget en forsøgsstrækning ved Grønttorvet i København. Jan Eriksen var med på en af prøveturene og fortæller i denne artikel om systemet.


 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen