Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Planlægningen af ny bane Silkeborg-Aarhus igangsættes (Generelt)

af Rørvig Station, 11/2 2022, 08:06 (666 dage siden) @ ThomasTT

Det var ikke dobbeltspor på galtenbanen, jeg kaldte en fantasiprojekt. Den titel gik til at ville dobbeltspore det hele. Men hvis man ikke gør dette, er det svært at se pointen i et dobbeltspor til Silkeborg, da der vel ikke er nogen, der ser et formål i hurtige gennemgående tog til silkeborg, der så ikke kan komme videre.

Ak, jo, de kan jo sagtens komme videre.

Det eneste formål med dobbeltspor er derfor lokaltog, der bare forekommer som et usædvanligt dårligt projekt med kun tre stationer, der alle ligger udenfor byerne ved motorvejen, og hvor langt den største får bedre betjening uden lokaltog.

Ja, banen bør følge byerne, ikke motorvejene

Jeg finder det bare ærgerligt, at når man endelig begynder rent faktisk at bygge egentlige nye jernbane-strækninger i Danmark/Jylland for første gang i 100 år

Ah, det passer jo ikke.

at så skal det straks skydes ned med ikke at være stort og dyrt nok.

Det dobbeltspor skal jo anlægges senere. Det bliver dyrere for staten og besværligt for passagererne at bygge banen ad flere omgange.

Hvad mon det havde kostet mindre at omlægge Frederikssundsbanen ad én omgang? Man kunne snilt have installeret el+signaler/ATC, strøget overskæringer og anlagt dobbeltsport i én omgang.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak