Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

“DSB er i bedre form, end de fleste tror” (Jernbanen i dag)

af mikedk2100, 26/9 2018, 12:00 (2039 dage siden) @ Scharfenberg

Point taken. Men der findes kun én ting værre end at holde stille i et forsinket tog med flere tusinde hestekræfter på vej ind mod byen i morgentrafikken. Og det er at sidde i en Audi A6 S-tronic med 218 hestekræfter, der holder i kø på en indfaldsvej ind mod byen mellem kl. 6.15 og 9.15 og modsatte vej mellem 15 og 18. Og som ikke lige kan finde en parkeringsplads inde i byen. Så kan man sidde i sin bil med sit B&O stereoanlæg med farvestrålende LED-skærm og se på den sort/hvide trafik i mono ;-)

Blandet du ikke tingene sammen nu? At holde i kø som pendler i myldretiden ved de store byer er vel noget ganske andet end at rejse mellem landsdelene - og det er netop der, DSB taber kunderne. Såvidt jeg ved, så kører det trods alt meget godt med f.eks. S-togtrafikken og antallet af passagerer.

Men også her kan det da være en udfordring at lokke bilisterne over i toget - der er f.eks. ikke garanti for en siddeplads i myldretiden (det har den førnævnte Audi). Og der kommer ikke flere s-tog og dermed flere pladser på denne side af 2030.

Og alt er selvfølgelig smag og behag, men bilisterne synes åbenbart det er værre at holde stille i et tog end i bilen på motorvejen. Ellers havde de da stået i toget.

Det må da også være i DSB interesse at vide, hvorfor folk fravælger dem, tænker jeg.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak