Avatar

Militærstationen øst for Glostrup

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, søndag 29. maj, 2011, 12:12 (3288 dage siden) @ Niels Munch

Et ganske særligt kapitel under denne overskrift er "Batteritoget" bag Vestvolden i f.m. Københavns Landbefæstning, se nærmere her:

http://www.befaestningen.dk/Menu/Bef%C3%A6stningen/Historien/Fort%C3%A6llinger+fra+arki...

http://82.103.137.142/projekt-vestvolden/bygninger/batteritoget.html

http://www.vestvolden.info/Andre_anlaeg.htm

Voldanlægget og jernbanen bag samt jernbaneskytset er nærmere beskrevet i et hæfte:

"Batteritoget - det danske jernbaneskyts og militærsporet langs Vestenceinten" af J. Damkjær Nielsen og Bent Jacobsen, Dansk Jernbane-Klub 1996 (ISBN 13: 9788787050388). Jeg har googlet mig frem til, at hæfet endnu må kunne fås.

Bent Jacobsen er vel kendt som tidl. formand for DJK, og sammen med J. Damkjær Nielsen har han bearbejdet en artikel, som Damkjær tidligere havde offentliggjort i "Dansk Artilleri-Tidsskrift".

Selv var jeg i arbejdsgruppe med Damkjær vedr. kanonluftforsvarets overflytning fra HRN til FLV, og han blev senere chef for Våbenteknisk Afdeling på mit daværende tjenestested, Flyvematerielkommandoen.

Bedste hilsener
Niels

Vestenceinten er bestemt ikke min spidskompetence, men emnet er bestemt spændende.

Militærstationen øst for Glostrup er glimrende beskrevet i bogen "Vestegnen og jernbanen gennem 150 år", side 200-202. Heri står afslutningsvist: "Vestenceinten har i det store hele stået færdig siden september 1892, men det sidste anlægssærtog kørte først den 29. september 1894, hvorefter sporskiftet ved Militærstationen blev udtaget og henlagt med henblik på hurtigt at kunne genetableres, hvis forholdene kræver det. Blokposten er ligeledes bibeholdt i funktionsduelig stand."

22 år senere i 1916 senere kan man i "Reglement for lokale Signaler, 1. Sjælland-Falster" læse nedenstående. Så man har altså i rigtig mange år holdt blokposten "i funktionsduelig stand". Gad vide, hvornår man holdte op med det?

I det tredje af de links, som Niels har anført ovenfor, er det et billede af Militærstationens bygning, som stadig eksisterer, samt en tegning af samme.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]

Reglement for lokale Signaler, 1. Sjælland-Falster, 1916, side 54. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen