Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Fra fly til tog i EU (Generelt)

af TWB, 10/2 2022, 20:36 (666 dage siden) @ Rail

Meget enig. Problemet er også at det bare tager længere tid når der skal rangeres. Et ICE-tog kan køre Hamborg-Munchen på 5.39, nattoget tager 10.42. Kørte man 10 timer fra Hamborg uden stop kunne man mindst nå til Paris.


Mig bekendt er det ikke fordi man bruger flere timer på at rangere, men fordi man helt bevidst kører langsomt og til tider endda stopper helt for at give passagererne tid til at sove. Der var jo ikke meget fidus ved nattog Hamborg-München hvis toget ankom kl. 3 om natten og man derefter blev bedt om at stå af.


Korrekt. Der er ophold i Nürnberg fra 02:53 til 04:35 på Nightjet fra Hamburg til Innsbruck. I den anden retning holder man "kun" en time i Nürnberg, men bruger så 3 timer på at komme fra Würzburg til Göttingen.

Øvrige nattog med længere løb holder ca. 20-30 minutter på stationer med rangering.


Der skal også tages højde for sporarbejder der typisk kan betyde at toget sendes en helt anden rute end normalt

Så man betaler først en formue for en lille sovekupe på 3-4 m2, tager afsted flere timer før nødvendigt for enten at holde stille i flere timer, rangeret rundt eller blive sendt omveje grundet sporarbejde og så nå frem til en station hvor der givet ikke serveres ordentlig morgenmad.
Må indrømme at jeg har svært ved at se fascinationen ved nattog.
Men sådan er vi nok forskellige.

--
Søgaard Trinbræt

[Besvarer ikke indlæg hvor pågældende ikke kan holde en god tone!]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hedehusene Skærvefabrik A/S
Hedehusene Skærvefabrik A/S

I 1892 stiftede ingeniør Peter Madsen "P. Madsens Skjærvefabrik og Grusgrav ved Hedehusene" og startede dermed gruseventyret i Hedehusene. Her er historien om virksomheden med fokus på både de smalsporede og de normalsporede baner samt de tilhørende lokomotiver.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak