Fra arkivet - næppe Sommersted

af Lars Henning Jensen, mandag 03. december, 2018, 18:28 (15 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

[image]

[image]

Jeg kan (heller ikke) få det til at være Sommersted. Bemærk vinduet i den røde cirkel. Kvinden længst til venstre synes at stå et stykke fra vinduet. Vinduet må derfor sidde højere oppe end hendes skulder, og må derfor sidde på 1. sal i bygningen eller måske i en "hævet" signalhyttetilbygning. Sommersted honorerer ingen af de krav.


Der er ikke nogen 1. sal på den bygning, som vi ser på damefotoet, og vinduerne på Sommersted station var ret høje. De rektangulære ruder på "højkant" synes at passe. De små ruder foroven savner jeg, men dem tror jeg gemmer sig i skyggen fra tagudhænget. Damefotografiet er taget en smule nedefra, antagelig med et boxkamera med en matskive-søger, som fotografen kiggede ned i. Derfor ser perspektivet lidt "frøagtigt" ud og der er styrtende linjer. Kai Bayers foto er formentlig taget med et småbilledkamera med en søger i øjenhøjde.
[image]


God aften!
Endnu et spændende "projekt" ...
Jeg kender ikke meget til Sommersted og kan ikke bidrage med hverken billeder eller lokalkendskab.
Og jeg er da enig i, at der nok er noget, det kan tale for netop Sommersted.
Men ...
For det første er jeg enig med den, der foreslog, at "gitterværket" i baggrunden kan være fra en gasbeholder, og der har vist aldrig været noget gasværk i Sommersted (ret mig gerne, hvis jeg tager fejl - som sagt er mit lokalkendskab ringe).
Og for det andet er sprosseinddelingen af vinduet på "damebilledet" helt anderledes end på de billeder, der angiveligt viser stationsbygningen i Sommersted.
Endelig virker sporarealet på én eller anden måde ret stort - større end Sommersted antages at have været, selv i smalsporstiden.
Men, "mann soll sich nicht verblüffen lassen" ...:-)
Vi afventer i spænding det videre "gravearbejde".
/LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hirtshalsbanen gennem 40 år 1925-1965
Hirtshalsbanen gennem 40 år 1925-1965
Dette hæfte på 60 sider om Hirtshalsbanen udkom i 1965 på Signalpostens forlag som en hyldest til banens 40 års jubilæum. Det er skrevet af A. Gregersen og med i redaktionskomiteen var endvidere Holtrup og EVP. Hæftet er konverteret til pdf-format.
 Læs artiklen 

Jernbanebøger

En baneingeniørs erindringer 1859-1889
En baneingeniørs erindringer 1859-1889
Pris 188,- kr.
 Læs mere 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen