Fra arkivet - næppe Sommersted

af Ole Lund Jensen, 3/12 2018, 12:05 (2028 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Jeg synes nu, at træerne på familiebilledet ser ud til at stå nord og nordvest for pakhuset - og ret tæt på. Og sådanne træer ses overhovedet ikke hverken på billedet i Wilckes bog og ejheller på lodfotoet eller de fotos, som Erik V. Pedersen har vist.

Tak til Thomas Rithmester for det friske link til sporplanen fra 1925. Om hjælpen kom fra den ene eller anden Thomas gjorde ingen forskel;-). I øvrigt fandt jeg senere samme sporplan i Egon Weber Paulsens "Romantik i røg og damp".

Sporplanen viser, at der i spor 2, som var det gennemgående spor, findes et modgående højreskifte ind til omladesporet, spor 3, når man bevæger sig mod nord. Dette sporskifte finder man også synligt på det ene af billederne fra Erik V. Pedersen, men man ser ikke denne transversal på familiebilledet; tværtimod synes jeg man ser en transversal, der vender den "forkerte" vej.

Så jeg kan ikke få det til at passe med Sommersted, men har ikke andre bud.

Med venlig hilsen

Ole Lund Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Erindringer fra stationen i Grindsted
Erindringer fra stationen i Grindsted

Aage Knudsen fortæller om dagligdagen som DSB-ansat på Grindsted station i 1960´erne. Læs bl.a. om ekspedition af rejsegods, rangering med brunkulstog, privatbanerne samt forskellige anekdoter fra det daglige arbejde med både gods og passagerer.

Læs mere

Jernbanebøger

De danske gasværker og banerne omkring

De danske gasværker og banerne omkring. Pris 330 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak