Fra arkivet - næppe Sommersted

af ivar @, mandag 03. december, 2018, 23:50 (690 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Kære Thomas

Det kan næppe være Fårhus. Stationen lå på den nuværende Ryttergabsvej med kroen på den anden side af vejen.
Et kik på Historisk atlas viser et enkeltspor og et læssespor med tilkørsel fra Padborgsiden - der kan selvfølgelig have været mere.
Billedet viser - som jeg ser det - 3-4 spor langs med stationsbygningen plus det løse. Jeg kan ikke få det anlæg tænkt ind i Fårhus, der er bare ikke plads. Et anlæg af den viste størrelse ville på den tid vel have krævet en bemanding, som der ikke var boliger nok til i byen.
Der er lige det, at jeg i lang tid - nogle vil mene alt for lang tid - logerede på kroen, så jeg har en rimelig fornemmelse af topografien - er da også lige et smut forbi et par gange om året.

Bedste hilsner
-ivar


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB E996
DB Cargo
Sønderjyske jernbaneminder
Sønderjyske jernbaneminder
Uwe Hänel fortæller her om sin barndom i Sønderjylland i 1940erne og sin interesse for jernbaner. Hukommelsen fejler ikke noget, når Uwe fortæller om de forskellige lokomotivtyper, tog gennem Jernbanegade i Sønderborg, gasværket osv.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen