Avatar

Fra arkivet - bud Haslev

af Morten Flindt Larsen, København K, 9/12 2018, 21:23 (1989 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Det er sket før: Jeg sad og kiggede på et farveluftfoto, men kunne ikke få det til at passe - selv og noget virkede bekendt. Der gik flere dage, inden det gik op for mig, at billedet var spejlvendt!

For et par dage siden slog det mig, at billedet her også kunne være spejlvendt; men jeg kunne ikke finde noget til at bestyrke teorien. Men det har jeg så nu: Billedet er simpelthen spejlvendt. Hvorfor? Fordi kvindernes frakker er knappet til den forkerte side. Det ses tydeligst på de to kvinder til højre på det oprindeligt viste billede.

Men hvor vi så er, ved jeg stadig ikke.

[image]Ikke spejlvendt.


Jeg har en mistanke om det er Haslev og taget ud for pakhuset, som er på Køge-siden. I venstre side må være master til den højspændningstransformatorstation, som stadig er i byen. Det er ikke tydelig, men der var et sidesporet imod højre bag dem indtil Carl J. Ulrich & Søn.


Hej Steen,

Den teori køber jeg. Det kan godt passe. Vi mangler dog en "smoking gun" i form af et foto fra sporsiden ca. 1930. Der synes ikke at være noget på arkiv.dk eller andre steder på nettet. Træerne synes at passe, men træer ved stationsbygninger er ikke udsædvanlige. Perronen og perronlampen synes også at passe og ligeså SEAS' placering; sidespor hertil anlagt i 1914.

[image]

Kære Morten

Der er faktisk et fint billede fra Haslev i din glimrende bog Til vejrs over banerne Luftfotos 1919-1939 på side 42-43. Billedet er fra "omkring 1926". Stålskelettet på kvindebilledet kan så være SEAS' elektricitetsværk under opførelse.

Bedste hilsner

Thomas

Hm. 1. etape af værket blev bygget 1914-1922, hvilket ikke passer med damemoden, så det må i givet fald dreje sig om en udvidelse af elværket - eller en anden bygning. Taget af en sådan kan ses på 1954-luftfoto, men den ligger uden for SEAS' areal. Det ligner mere dette her:
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MR203Billige jernbane T-shirts

ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak