Fra arkivet

af Ole Lund Jensen, fredag 07. december, 2018, 15:02 (855 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Voila! Så kom kom den forkert vendte transversal pludseligt til at vende rigtigt ;-) . Men det blev ikke af den grund bekræftet, at vi er i Sommersted. Nu er vi i al fald slet ikke i Sommersted.

Iøvrigt vrøvlede jeg om transversalen i aftes: Det er selfølgeligt en venstre-til-højre-transversal (og ikke omvendt), der på sporplanen og billedet i Wilcke-bogen er vist ved mellemperronens nordende. Og denne transversal ses i øvrigt også på et af billederne, som Erik V. Pedersen delte, så den har næppe i mellemtiden været vendt om.

Og så lige en slutbemærkning om det nydelige billede af den sydkørende R-maskine i Sommersted: Hvis billederne, som Erik V. Pedersen viste, er fra maj 1951, må billedet af R-maskinen være nyere, for den ene af skorstenene på stationstaget er blevet moderniseret i mellemtiden. Men bevares, tidsangivelsen på "ca. 1950" kan jo også godt dække over sensommeren 1951 eller 1952.

Over and out

Ole Lund Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Erindringer fra stationen i Grindsted
Erindringer fra stationen i Grindsted

Aage Knudsen fortæller om dagligdagen som DSB-ansat på Grindsted station i 1960´erne. Læs bl.a. om ekspedition af rejsegods, rangering med brunkulstog, privatbanerne samt forskellige anekdoter fra det daglige arbejde med både gods og passagerer.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen